Click to play video

Kies voor jezelf en maak de switch naar een carrière met voldoening.

Het lijkt spannend, misschien eng zelfs, om na zoveel jaar een andere loopbaan te kiezen. Waarbij je ook nog eens terug de schoolbanken in gaat. Maar het tegendeel is waar. Want je kiest bewust én voor jezelf. Je gaat iets leren en doen waar je je echt goed bij gaat voelen. En dat is verre van eng. Maar juist mooi en vol voldoening.

Ontdek jouw mogelijkheden
Image

Het grote voordeel van jouw carrièreswitch

Geloof het of niet, maar de mensen die voor jou deze stap hebben gezet zijn zonder uitzondering enthousiast. Sterker nog, ze voelen zich gelukkig, merken dat ze echt iets kunnen betekenen voor een ander en dat geeft hen een groot gevoel van voldoening. Het contrast met hun vorige loopbaan is vaak groot. Die werd gekenmerkt door druk en stress. Weinig waardering en warmte. Dat is nu wel anders aan de reacties van onze medewerkers te zien!

Image
Ontdek jouw mogelijkheden

“ik ga iedere dag naar huis met een gevoel van 'YES'!” - Angelina

Image

“ik ga iedere dag naar huis met een gevoel van 'YES'!”
- Angelina

De overstap

Het lijkt een grote stap. Van een vaste baan overstappen naar een leer- werktraject. Maar de praktijk blijkt voor velen minder zwaar dan gedacht. Natuurlijk moet je in het begin wennen. En kan het soms zwaar zijn. De opleiding tot VIG duurt 24 maanden. Waarbij je echt weer moet gaan studeren. Het mooie is dat je alles wat je leert, meteen kunt toepassen in de praktijk. En dat maakt het leren leuker. Feit blijft dat je er tijd voor moet maken. Je studeert 4 tot 8 uur per week en daarnaast werk je 3 dagen. Je wordt intensief begeleidt door de leercoaches, krijgt constant feedback waarmee je verder kunt. En dan gaat het snel. Voordat je het weet ben je klaar met leren en kun je vol de praktijk in!

Ontdek jouw mogelijkheden
Image

“In het begin vond ik het lastig. Ik kwam binnen zonder ervaring in de zorg. Maar leerde in de praktijk snel mijn theorie toe te passen” - Patric

Image

Ervaringen van deelnemers

ImageImage

Angelina - 45 jaar

Patric - 34 jaar

“ik ben op een laag niveau ingestroomd en heb eerst een beetje rondgekeken.Toen een talentscan gedaan waar je vaardigheden naar boven komen en om te ontdekken of je het leerniveau aankunt. Ik kwam meteen in een heel leuk team terecht. Voelde warm en welkom en dat zorgde voor een prettige inwerkperiode. Ik kon ook meteen verantwoordelijkheid nemen. “

“Het mooie vond ik dat het voelt alsof iedereen gelijk is. Je doet het samen. Ik ben gestart tijdens corona. Dat was lastig. Maar er waren genoeg goede leermomenten. Het was een intense periode maar het heeft me zoveel moois gebracht. Het was pittig maar het voordeel was ook dat ik daarna echt klaar was. Nu wil ik zelfs verder leren, meer richting palliatieve en terminale zorg”

Over het leer- werktraject

Landelijk erkende opleidingen

Betaald door Amaris

1 dag per week naar school

Opleidingsduur: 1 - 3 jaar

Direct salaris

Als je kiest voor een leer- werktraject bij Amaris dan ga je gemiddeld 1 dag in de week naar school. Hoeveel uren je daarnaast gaat werken hangt af van de door jou gekozen opleiding. De lessen die je gaat volgen zijn altijd klassikaal en worden extern georganiseerd. Die lesdag wordt overigens (gedeeltelijk) vergoed door Amaris. Dit gebeurt op basis van het aantal contracturen dat we met je hebben afgesproken. Het mooie van de opleiding is dat je op verschillende locaties gaat werken en dus leren. Zo krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is en wat er straks van je verwacht wordt. Maar je begint bij het begin. En dat betekent dat we starten met een zogenaamde talentscan.

IconIconIconIconIconImageImage
Ontdek jouw mogelijkheden

Hier ontdekken we op welk niveau jij kunt beginnen. Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je meteen bij Amaris aan de slag. Wel stellen we per functie verschillende toelatingseisen. Die komen uiteraard aan bod bij het sollicitatiegesprek met de afdeling recruitment. Ben je aangenomen? Dan krijg je bij Amaris direct een jaarcontract. Het kan natuurlijk voorkomen dat je na een tijdje een nieuwe stap wilt zetten. Een carrièreswitch! Onze afdeling recruitment kan je daarbij helpen. Perspectieven zijn er genoeg! Zoals gezegd worden de opleidingskosten vergoed door Amaris.

Image

Bekijk de opleidingen

ImageImageImageImage

Helpende (plus)

MBO 2

Verzorgende IG

MBO 3

Verpleegkundige

MBO 4 / HBO

Basisarts

Opleidingsgroep AIOS

Stage lopen bij Amaris? Klik hier om je aan te melden.

Stage lopen bij Amaris?
Klik hier om je aan te melden.

Maak de stap naar een carrière vol voldoening!
Ontdek jouw mogelijkheden.

Vul het formulier binnen 2 minuten in

Deze campagne werd gerealiseerd door Verliefdopjebedrijf.nl